2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Labai geras pasiūlymas!


Kuo ypatingas sviestmedžio (taukmedžio)aliejus



Sviestmedis yra Vakarų Afrikos medis. Jo vaisiai turi ploną, aitrų, maistingą minkštimą, kuris dengia pailgą, aliejingą sėklą iš kurios ir gaunamas sviestmedžių aliejus. Afrikoje tikras natūralus ir nerafinuotas sviestmedžių aliejus iki šiol gaunamas tokiu pat būdu kaip prieš tūkstantį metų. Afrikos tautos sviestmedžių aliejų nuo senų laikų naudoja maistui, gydymui ir odos priežiūrai. Sviestmedis turi augti maždaug 30 metų, kol pasiekia brandą. Afrikiečiams sviestmedis - šventas augalas. Jo riešutus gali rinkti tik moterys. Sviestmedį draudžiama nukirsti. Šalto spaudimo būdu išgaunamas sviestmedžio aliejus neturi sąlyčio su vandeniu ar ugnimi, dėl to išlieka visos naudingosios savybės. Aliejus labai gerai ir gana greitai į ją įsigeria. Be to, jei sviestmedžių aliejus yra nerafinuotas, jis turi puikių konservuojančių ir bakterijas naikinančių medžiagų, todėl labai ilgai negenda. Tik nerafinuotame aliejuje yra daug muilo nesunaikinamų medžiagų, todėl jis ilgai išsilaiko odos sluoksniuose, nes jį sunkiai nuplauna šarminiai muilai ar vanduo.Vadinasi, nors ir nusiprausus aliejus vis dar veikia poodinius sluoksnius, jis nėra neišplaunamas. Vitaminų A ir E šaltinis. Vitaminas A: skatina ląstelių atsinaujinimą/regeneraciją – stabdo odos senėjimo reiškinius, lygina reljefą; efektyviai maitina ir ramina sausą, šiurkščią, raukšlėtą, spuoguotą odą. Vitaminas E: veikia kaip antioksidantas, atitolinantis senėjimo procesus, galintis sumažinti vėžinių ląstelių atsiradimo galimybę; gerina mikrocirkuliaciją.

Kam naudojamas sviestmedžio sviestas?
Sviestmedžio aliejus maitina ir drėkina trapius plaukus, gydo suskilusius plaukų galiukus, apsaugo nuo žalingų aplinkos veiksnių
Nerafinuotas sviestmedžių al. – dekongestantas, padeda sergantiems sloga, kai nosis yra užgulta, o kvėpuoti tenka per burną. Patepus kiekvieną nosies landą 2-4g aliejaus, užgulimas praeina per 0.5-1.5min; efektas tęsiasi 5-8val. Jokiu pašalinių reakcijų, dirginimo, džiūvimo, reakcinio paburkimo (Tella A. Br.J. Clin.Pharmac. (1979), 7,495-497)

Aliejaus reikia labai nedaug - jeigu nesergama odos ligomis, užtenka juo pasitepti kartą per dieną. Oda 'sviesto' sugeria tik tiek, kiek reikia, o likutį po 10 minučių galima nuvalyti popierine servetėle.

Naudojant kiekvieną dieną oda bus sveika, minkšta, puikios išvaizdos.

Dėl unikalios sudėties ir tekstūros, NERAFINUOTAS(!) sviestmedžių aliejus
padeda kone visais atvejais:
- maitina ir drėkina bet kokio amžiaus odą;
- tinkamas emolientas dermatitų, egzemų, žvynelinės ir kt. odos ligų atvejais;
- minkština suskeldėjusią lūpų, sukietėjusią bei suragėjusią rankų, alkūnių, pėdų odą;
- apsaugo nuo išorės poveikio (šalčio, karščio, saulės, radiacijos...), SPF4-6;
- padeda atsigauti sausai ir pleiskanojančiai odai po nudegimų saulėje;
- randų ir strijų prevencijai;
- mamos sako, kad sviestmedžių aliejus puikiai sugydo nušutusią jautrią kūdikių odelę;
- nuramina jautrią vyrų odą, ypač po skutimosi;
- tinka masažui po varginančio fizinio krūvio, gerina kraujotaką.


Sviestmedžių aliejus turi
natūralių priešuždegiminių medžiagų, todėl labai naudingas vabzdžių įkandimų, alergijų, nudegimų, nušalimų ar kitų odos pakenkimų atvejais; taip pat esant raumenų skausmams ir patempimams, prieš ir po treniruočių.

Dėmesio slidininkai:
sviestmedžio aliejus ne tik apsaugos odą nuo vėjo ir šalčio, bet šiek tiek ir nuo UV spindulių - SPF 3-6 taip pat juo gydomi sausgyslių patempimai, reumatiniai skausmai.


1 komentaras:

  1. Norėčiau labai padėkoti „LAPO MICRO FINANCE“, kuri man suteikė paskolą sergančio vaiko gydymui. Labai džiaugiuosi, kad šiandien sutikau LAPO, jei reikia skubios paskolos, susisiekite su jais el. Paštu: lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti